Lyxigt eller hemmakänsla?

köttbaren 4

Det var inte allt för länge sen som jag fann mig själv letandes efter den perfekta restaurangen. Min sambos födelsedag närmade sig och inte nog med att jag ville se till att han fick en bra upplevelse med god mat, det var även ytterligare 10 personer som skulle få en bra kväll. Restauranger i sig är svårt och ännu svårare när det inte handlar om en snabb lunch för en billig peng.

Jag listade ganska snabbt ut att internet inte gav mig så mycket mer information om restaurangerna jag sökte på, förutom var i Stockholm de låg och hur fina de ansågs vara. Visst, det var en bit på vägen, men det jag sökte mest efter var den där maten och servicen som fick alla att ”känna sig hemma”, så jag vände mig till sociala medier. Där, om något, fann jag ”vanliga” människor, precis som vi, som hade fått de mest fantastiska måltider och tipsen på populära restauranger bara strömmade in.

Det var rätt solklart att många tipsade om Köttbaren. Här erbjuds fin mat tillsammans med fantastisk service. Inredningen är mysig, men utan att vara stel och ger den där ombonade känslan.

Stureplan är i sig en plats där det händer mycket, både på vardagar och helger och nattlivet är igång till småtimmarna. Köttbarenär för mig ett underbart ställe som besökts många gånger om.

Ett återkommande förslag och det som sen blev restaurangen vi besökte, var den libanesiska restaurangen Tabbouli. Här kan du beställa allt ifrån färdiga trerätters menyer till stora 16-rätters mezebuféer. Visserligen fick vi vänta en stund på maten, men personalen var professionell, inredningen vacker och vi var hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *